BiLgİ YeRi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BiLgİ YeRi

BİLGİ YERİNİZ BURASI

AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

sağlık ile drama

3 posters
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin

sağlık ile drama Empty
MesajKonu: sağlık ile drama   sağlık ile drama Icon_minitimePerş. Mayıs 21, 2009 8:43 am

İSKELET FİRARDA

Olay, Abuzer’in iç organlarında meydana gelmektedir. İskelet, kalp, kas, akciğer, omurga, kafatası ayaklar ve nabız arasında geçmektedir.

Güneşli bir hafta sonunda Abuzer ders çalışmaktadır. Bu esnada iç organlar kendi aralarında konuşmaktadırlar.

İskelet: Selam millet. Nasıl gidiyor hayat.

Kalp: Nasıl gidecek iskelet kardeş. Sürekli çalışıyorum. Bıktım artık. 24 saat çalışıyorum.

Ayaklar: Hiç sorma yürek kardeş. Şu Abuzer var ya hiç durmuyor. Teneffüslerde sürekli koşturuyor. Artık dayanacak gücüm de kalmadı. Hele bazen yere düşmesi yok mu?

Nabız: Ah Ah! Ayaklar, birde bana sorun. Abuzer koşunca başlıyorum hızlanmaya. Ve bunu da hissettiriyorum ama anlamak bilmiyor. Halbuki bilmiyor mu koşunca nabzımın hızlandığını.

Kafatası: Sizinki de dert mi? Abuzer, futbol oynamayı çok seviyor. Hele topa kafa vurması yok mu? Canım o kadar yanıyor ki. Ne yapalım. Görevimiz büyük. Beyni koruyoruz.

Omurga: Arkadaşlar, bırakın onu bunu. Abuzer, okuldan eve gelince dinleniyor. Sizler bu zamanda dinleniyorsunuz. Ya ben. Ya ben (diye bağırır.) Abuzer, yolda yürürken dik yürümüyor. Ders çalışırken yanlış oturuyor. Hatta dinlenirken bile yanlış oturuyor. Nedir bu başıma gelenler.

İskelet: Vay be nerden sordum ne yapıyorsunuz diye. Ne kadar da dertliymişsiniz. Vücuda şekil veren ben. Ayakta durmayı sağlayan ben. Hareket etmeyi sağlayan ben.

Akciğer: Ooooh! İskelet kardeş. Duyanda biz bir şey yapmıyoruz zannedecek. Vücutta solunum olayını ben olmasam kim yapacak.

Kas: Lütfen tartışmaya girmeyelim Akciğer Bey. Vücudunuzu saran benim. Ayrıca iskelet hoş güzel söylüyor ama Bizde vücuda şekil veriyoruz. Hareket etmeyi kolaylaştırıyoruz.

Durumdan haberi bile olmayan Abuzer’in artık uykusu gelmeye başlamıştır.

İSKELET: Tamam o zaman ben görevimden çekiliyorum. Yarın sabah Abuzer, uyurken kaçacağım. O zaman sizin halinizi görmek isterim. Hepiniz birbirinize karışacaksınız.

Bu zamana kadar sesini çıkartmayan vücudumuzun kralı Beyin devreye girer.

BEYİN: Arkadaşlar deminden beri sizi dinliyorum. Hepinizin kendine göre önemli işleri var. Kalp olmasa kan pompalanmaz. Akciğer olmazsa oksijensiz kalırız. Şimdi hepiniz görevlerini teker teker söylemek istemiyorum. Hem Abuzer akıllı çocuk. Şu an okulda da Vücudumuzun Bilmecesini Çözelim ünitesini işliyorlar. Sizin kıymetinizi er geç anlayacaktır.

KALP: Evet beyin doğru söylüyor. Birimiz görevimizi aksatırsa hepimiz için kötü olacak. Bu yüzden gelin birbirimize söz verelim.

Bütün organlar görevlerini en iyi bir şekilde yerine getireceklerine söz verir. Abuzer de rahat rahat uykusunu dalar.
http://bilgiyeri.eniyiforum.net
bilgicik
VİP ÖZEL ÜYE
VİP ÖZEL ÜYE
bilgicik

sağlık ile drama Empty
MesajKonu: Geri: sağlık ile drama   sağlık ile drama Icon_minitimeSalı Haz. 02, 2009 8:25 pm

çok güzelmiş paylaşım için saol
cemrevebilgi
ღ°•.♥.•°ღ Miss Üye ღ °•.♥.•°ღ
ღ°•.♥.•°ღ Miss Üye ღ °•.♥.•°ღ
cemrevebilgi

sağlık ile drama Empty
MesajKonu: Geri: sağlık ile drama   sağlık ile drama Icon_minitimeÇarş. Haz. 03, 2009 7:57 pm

ewet süperrr
http://www.bilgigezegeni.bedavaforum.biz
Admin
Admin
Admin
Admin

sağlık ile drama Empty
MesajKonu: Geri: sağlık ile drama   sağlık ile drama Icon_minitimePaz Haz. 07, 2009 7:31 pm

birşey değil
http://bilgiyeri.eniyiforum.net

sağlık ile drama
1 sayfadaki 1 sayfası